Over iMinds

A group of successful and satisfied businesspeople looking upwards smiling

iMinds is het knooppunt voor digitaal onderzoek & ondernemerschap in Vlaanderen.

We zetten de schouders onder digitale innovatie in onze samenleving en economie, en voeren daarvoor strategisch en toegepast onderzoek rond belangrijke digitale technologieën.
Onze 900+ academische onderzoekers aan 5 Vlaamse universiteiten werken samen met de industrie en met KMO’s binnen coöperatieve onderzoeksprojecten, om digitale knowhow om te zetten in toekomstgerichte producten en diensten.

iMinds moedigt tech ondernemers ook aan om hun slimme innovaties naar de markt te brengen. We helpen hen bij de opstart van digitale ondernemingen en ondersteunen hun groei in lokale en internationale markten.

900+ Onderzoekers
55 Nationaliteiten
70 Start-Up Projecten
5 Vlaamse Universiteiten
1100+ Project Partners

IMINDS’ AGILE METHODOLOGIE: VAN DIGITAAL ONDERZOEK TOT TASTBARE RESULTATEN 

iMinds is een resultaatgerichte onderzoeksorganisatie. Onze werkwijze is open en transparant en onze breed georiënteerde onderzoeksteams delen systematisch hun resultaten. Zo boeken we tastbare resultaten en spelen we snel in op (nieuwe) marktrealiteiten. Bovendien houden wij rekening met het unieke karakter van elke sector. Dat verklaart bijvoorbeeld waarom projecten uit de snel evoluerende mediasector een minder lange doorlooptijd krijgen. Bij iMinds noemen we deze aanpak agile research.

  • De ICON projecten van iMinds brengen onderzoekers en bedrijven samen om concrete problemen doelbewust op te lossen.
  • In de iMinds proeftuinen worden producten, diensten en bedrijfsmodellen ontwikkeld, getest en gevalideerd door panels van proefpersonen.
  • iMinds Media vormt, samen met de Vlaamse media-industrie, het knooppunt van digitale innovatie in het medialandschap.

ONDERZOEKSTEAMS VAN WERELDKLASSE

iMinds is niet toevallig het centrum van digitaal onderzoek en ondernemerschap in Vlaanderen. Onze meer dan 900 onderzoekers - aan 5 Vlaamse universiteiten - behoren tot de allerbesten in hun vak.Onze onderzoeksexpertise willen we koesteren, ondersteunen en permanent verder uitbouwen, en we doen dit met een specifieke Human Capital Strategy conform de HRS4R vereisten van de EU.

  • Erkend als wereldleider in digitale veiligheid, codering en medische beeldvorming
  • Kenniscentrum voor breedband- en netwerktechnologieën
  • Bekijk de focuspunten van onze Human Capital Strategy
  • Autoriteit in het domein vanproeftuinmethodologie

5-universities

IMINDS’ DIGITALE INNOVATIE VOEDT ECONOMISCHE GROEI 

iMinds helpt om Vlaanderen op de kaart te zetten als een van Europa’s leidende digitale regio’s. Dagelijks tillen (grote en kleine) bedrijven, regeringen en socialprofitorganisaties de expertise van onze academische onderzoeksteams naar nieuwe hoogtes. Zo zijn ze gewapend om maatschappelijke en economische uitdagingen aan te gaan. Onze doelstelling? Digitale innovatie in (nieuwe) bedrijven injecteren, of deze innovaties vertalen naar producten en diensten die de levens van jong en oud verbeteren en verrijken. 

  • 380+ lokale en Europese onderzoeksprojecten 
  • 75+ start-up projecten, afkomstig uit het iMinds Business Incubator programma
  • 1100+ onderzoekspartners (commerciële en social-profitorganisaties, overheden)

Get in touch

Contacteer ons nu!